Search
Close this search box.
Boekenactie: " Mijn leven in kaart " van Wout Huizing & Thijs Tromp

Ook deze maand hebben we weer een leuke boekenactie.

Mantelzorg Moerdijk geeft 3 maal het boek ” Mijn leven in kaart” weg.

Waar gaat het over?
Mijn leven in kaart is een handleiding in het maken van een levensboek voor ouderen, hun kinderen of hulpverleners. Een levensboek bevat de persoonlijke kijk van iemand op de eigen levensgeschiedenis. In het levensboek wordt die kijk onder woorden gebracht, ondersteund door persoonlijke verhalen, foto’s en andere betekenisvolle documenten uit het verleden. Het kan meerdere voordelen hebben: om elkaar te leren kennen, om de balans op te maken, om grip te krijgen op het leven na ingrijpende gebeurtenissen, als richtlijn voor het geval je zorgafhankelijk wordt.

Om herinneringen op te roepen en gesprekken te structureren zijn 50 prachtig geïllustreerde themakaarten op A 5 formaat bijgevoegd met (voorbeeld) vragen over vijf verschillende levensthema’s: Relaties; Wonen en bezit; Opleiding, opvoeding en hobby’s; Kijk op het leven; Oud worden: gunst of kunst? Wie aan de hand hiervan zijn levensverhaal vertelt, blikt niet alleen terug op haar of zijn levensloop, maar geeft er ook betekenis aan. Deze werkwijze zorgt voor vele bijzondere en ontroerende momenten bij de verteller, de luisteraar en uiteindelijk bij de lezer.

Wilt u kans maken op het boek?  U kunt zich aanmelden tot en met 19 april 2024.

Onder de inzendingen zal geloot worden. De namen van de gelukkigen zullen in de volgende nieuwsbrief vermeld worden. Zij zullen het boek per post thuis ontvangen.

Aanmelden voor Boekenactie: ” Mijn leven in kaart ” van Wout Huizing & Thijs Tromp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ga naar de inhoud