Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Buddyhulp

Het kan iedereen overkomen dat de meest eenvoudige dingen niet meer zo vanzelfsprekend gaan. De invloed van een chronische of levensbedreigende ziekte zoals bijvoorbeeld multiple sclerose (MS), kanker, dementie, reuma, een beroerte of psychiatrische aandoening op iemands leven, is vaak enorm.

Heeft u behoefte aan praktische of sociale ondersteuning, maar is er niemand in uw directe omgeving die deze hulp kan bieden? Ook dan kunt u een beroep doen op Mantelzorg Moerdijk. Een buddy kan bijvoorbeeld samen met u boodschappen doen, u begeleiden naar een medisch specialist of regelmatig een praatje komen maken. Als uw netwerk beperkt is (geworden), bekijkt de buddy samen met u welke mogelijkheden er zijn om nieuwe contacten aan te gaan of de bestaande te versterken.

Buddyhulp biedt een waardevolle uitkomst door betrokken en getrainde buddy’s in contact te brengen met mensen die dat even nodig hebben. Een buddy ondersteunt vrijwillig en kosteloos. In principe voor één jaar, met een eventuele verlenging van nog een jaar.

Buddy’s zijn vrijwilligers die hun maatje (cliënt), na een geslaagde kennismaking regelmatig contacten. Ze bieden fijne momenten en sociaal-emotionele ondersteuning aan hun maatje bij wie ziekte, eenzaamheid of geheugenproblemen een grote rol speelt.

Een buddy kan gevraagd worden voor onder andere de volgende ondersteuning:

  • Contactbezoek.
  • Begeleiding activiteiten buitenhuis.
  • Begeleiding activiteiten binnenshuis.
  • Ondersteuning bij groepsactiviteiten.

De buddy is ingeschreven en gescreend als vrijwilliger bij Surplus.
Hij/zij wordt begeleid en getraind door een coördinator. Meer weten of zelf buddy worden? Stuur een e-mail naar mantelzorg.moerdijk@surplus.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ga naar de inhoud