Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zorg je voor een familielid met geheugenproblemen? Meld je aan voor dementie en (n)u. #meerdanvergeten #lerenvanelkaar

Surplus Mantelzorg

Binnenkort start een nieuwe cursus omgaan met dementie voor familieleden in activiteitencentrum De Slotjes in Etten-Leur. Het programma informeert over zorgen voor iemand met dementie en zorgen voor jezelf.

Dementie en Nu heeft als doel om familieleden te helpen om dementie te begrijpen en hiermee te kunnen omgaan. Tijdens tien bijeenkomsten bespreken we thema’s zoals: inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. Het psycho-educatie pakket is een initiatief van Into D’mentia, Expertisecentrum Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen.

De cursus wordt meerdere malen per jaar overdag en in de avonduren aangeboden door Surplus Mantelzorg en is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit Etten-Leur en Geertruidenberg. Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is kosteloos. Kan een naaste niet alleen thuis blijven? Dan is hij/zij tijdens de cursus welkom bij De Ontmoetingsplek. Verschillende groepen komen na de cursus langdurig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en blijven leren. Voor aanmelding voor de volgende groep, informatie over mantelzorg of buddyhulp kun je contact opnemen met via e-mail mantelzorg.etten-leur@surplus.nl of telefoon 0162-748600.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ga naar de inhoud