Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veel informatie en muziek tijdens Alzheimer Café Moerdijk

Het Alzheimer Café in de gemeente Moerdijk is een ontmoetingsplek voor mensen die te maken hebben met dementie. Op woensdag 18 januari stond het Café in het teken van het nieuwe jaar. Er was muziek en een informatiemarkt. De aanwezigen genoten van de muziek en de informatie. Het volgende Alzheimer Café is op 22 maart aanstaande. Noteer alvast in de agenda!

“Het was een hele leuke avond”, vertelt Ursula Baaij, coördinator Informele Zorg bij Surplus. “Jammer dat er niet heel veel mensen waren, maar de mensen die er waren hebben echt enorm genoten van de muziek van de Refreintjes. Zij hebben een repertoire van wat oudere Nederlandse liedjes. Ze zingen prachtig en brengen het met de nodige show en humor. Zo zie je maar weer wat muziek met mensen kan doen. Het was een feest der herkenning voor zowel de mantelzorgers als de bezoekers met dementie.”

Informatiemarkt over dementie
Op de informatiemarkt werd verteld over wat de Sociale benadering Dementie inhoudt. En wat Surplus doet om mensen met dementie zo lang en prettig mogelijk thuis te laten wonen. Belangrijk daarbij is te kijken naar wat mensen nog wel kunnen. En hoe ze mee kunnen blijven doen. De wijkzuster vertelde over handige en leuke hulpmiddelen waar mensen gebruik van kunnen maken. Twee medewerkers van de bibliotheek waren aanwezig met boeken over dementie. En zij vertelden over de activiteiten die georganiseerd worden binnen de bibliotheek voor mensen met dementie. Ook de Mantelzorgcoaches van Surplus waren present. Zij vertelden over hoe zij mantelzorgers ondersteunen en begeleiden in het uitvoeren van hun mantelzorgtaken. Er was dus voor ieders wat wils.

Volgende Alzheimer Café op 22 maart
Het volgende Alzheimer Café is op 22 maart aanstaande van 19.00 uur tot 21.30 uur in de Graanbeurs in Fijnaart. Het onderwerp dan is de diagnose dementie. Hoe valt deze boodschap? Wat gaat er dan veranderen en waar moet men rekening mee houden? Over dit onderwerp komt iemand op een eenvoudige en duidelijke manier uitleg geven. Ook is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom. De Alzheimer Cafés worden georganiseerd door Thebe en Surplus met ondersteuning van Alzheimer Nederland.

Vragen?
Neem bij vragen contact op met Mantelzorg Moerdijk. De medewerkers van Surplus zijn er voor informatie, advies en ondersteuning. Bel 0168-331357 of stuur een e-mail naar mantelzorg.moerdijk@surplus.nl. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgmoerdijk.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ga naar de inhoud